2013. május 16., csütörtök

Programjaink



Május 22. (szerda) - Kihívás napja az iskolában, csak nagycsoportos korúaknak.
Május 24. (péntek) – Egészségnap az óvodában.
Május 28. (kedd) – Gyermeknap az óvodában.
Május 29. (szerda) – Templomlátogatás a hittanosokkal.
Június 6. (csütörtök) – Délelőtt iskolalátogatás az iskolába menőknek.
-          16.30.-kor Évzáró a kultúrházban.
Június 14. (péntek) – Nevelés nélküli munkanap. Ezen a napon az óvoda zárva tart, kérjük mindenki oldja meg gyermeke felügyeletét. Köszönjük!
Június 17 – augusztus 31-ig VAKÁCIÓ!
Július 22 – augusztus 20-ig Zárva tartás.
Kérjük, hogy a nagy melegre való tekintettel tejes dobozokat már NE küldjetek! Köszönjük!

2013. május 12., vasárnap

Kedves Szülők!

Az elmúlt hetek az óvodánkban nagyon eseménydúsan teltek. Megünnepeltük a Húsvétot és az ünnephez kapcsolódóan egy bábelőadást is megtekinthettek a gyerekek. Húsvét után elkezdtünk készülődni az Anyák napi ünnepségünkre. Rengeteget gyakoroltunk, verseltünk, táncoltunk és énekeltünk. Emellett ellátogattunk a pécsi Akvárium terráriumba, ami nagyon tetszett a gyerekeknek. Láttunk krokodilt, teknősöket, békákat, különféle halakat, kígyókat és az éjszaka-házban mézmedvét és denevéreket. Miután megnéztük az állatokat felsétáltunk a Széchenyi térre a gyerekekkel. Megnéztük a dzsámit, a Szent Bertalan harangot és leültünk Hunyadi János lovasszobra alá is. Ahogy sétáltunk megállított minket egy angol pedagógusokból álló turista csoport, akik megkértek minket énekeljünk nekik egy dalt. A gyerekek persze örömmel tettek eleget a kérésnek, így egycsapásra mi lettünk a Széchenyi tér legkedvesebb "látványossága".
A Föld-napja alkalmából a következő héten Indián és Cowboy napot tartottunk az óvodában. Készítettünk fejdíszeket, festettünk sátrakat és a gyerekek beöltözhettek indiánnak vagy cowboynak. Persze a közkedvelt arcfestés sem maradhatott el. Az udvaron énekeltünk és táncoltunk és elszívtuk a "béke-pipát" is. Majd a nagy melegre való tekintettel "tüzes vizet" ittunk, természetesen egyszerre. Priszcilla szerint ez volt a "legédesebb tüzes-víz", amit valaha ivott. A gyerekek nagyon jól érezték magukat:-)
Ezután májusfát állítottunk a fiúkkal a lányoknak. Elsétáltunk a vízpartra és kivágtunk két kisebb fát. A fiúk közös erővel a vállukon cipelték el a fákat az óvodáig, hogy a kislányoknak örömet szerezzenek. Az udvarban aztán feldíszítettük és felállítottuk a már kész májusfáinkat. Ez egy igazán vidám és izgalmas kis feladat volt, a fiúk rengeteget nevettek a fa cipelése közben.
A tavaszi albumunkban rengeteg új fényképet tekinthettek meg ezekről az eseményekről. És képzeljétek játszótéren is jártunk több alkalommal, ahol igazi tavasztündérekkel is találkoztunk:-) Nézzétek csak...
A többi kis tündérünket a tavaszi albumban találjátok meg.